МАЈСКИ КАЈАКШКИ КУП НОВОГ САДА

 Мајски кајакашки куп Новог Сада је и ове године окупио велики број клубова. Имали смо и учеснике из иностранства. Наиме наши пријатељи из клуба "Наутик Банат" из Темошвара имали су три такмичара. Један од њих имао 66 госдина и ушао је у финале трке сениора на 200 метара.

Водостај није био идеалан за такмичење, али нас је послужило лепо време. трке су билње занимљиве.У екипном пласману је доминирао "Таркет" из Бачке Паланке. Они су били екиопно најбољи чак у три категорије, у пионирима, кадетима и јуниорима. У сениорској конкуренцији су најбољи били Шапчани.

"Лиманци" су покупили доста медаља. У свим категоријама смо имали такмичаре који су се попели на постоље. Наши најмлађи Нађа Боришев и Данило Пилић освојили су златне медаље у тркама на 1000 метара. У категорији пионира наш Марко Цвијановић је био први у трци на 1200м као и у трци на 1000 метара. У двоседу са Луком Цвијановићем је освојио сребрну медаљу. Марко је веслао и четверац у кадетској конкуренцији. Четверац у саставу Цвијановић, Цвијановић, Делић, Самарджић освојио је треће место. У категорији кадет Миљан Делић је осцвојио бронзу у трци на 1000 метара, а кадеткиња Христина Петовић је освојила злато. Јуниор Михајло Петовић је освојио два друга места у трци на 1500м и у трци на 200метара. Четверац Радоњић, Петовић, Сараволац, Пушкаш је у сениорској конкуренцији био трећи. Милан Боришев је на СУП дасци био трећи. Марија петовић је била четврта у трци на 200 метара и такође исти пласман у трци на 2000 метара. На СУП дасци  Марија је била друга. 

 

Лепо је освојити много медаља, али је још лепше тркати се. Остају лепе успомене и снажни доживљаји. Мила Поповић је била четврта упркос томе што је веслала мини кајак против вршњакиња у кајаку. Показала је борбеност и то је била заиста лепа трка.

Наравно иза овоако лепог такмичења стоји људи који су се потрудили да све буде у најбољем реду. Неки бивши такмичари, дивни људи без којих све ово не би било могуће. Хвала им од срца.



Марко Цвијановић, Лука Цвијановић

Михајло Петовић

Нађа Боришев

Данило Пилић


Марко Цвијановић

Огњен Самарџић

Ђорђе Пилић


Цвијановић, Цвијановић Делић, Самарџић

Христина Петовић

Миљан Делић

Марко Фајгељ











Мила Поповић