ЈЕДАН НЕСВАКИДАШЊИ ТРЕНИНГ

Дана 3. јануара 2019. године у нашем клубу одржан је један несвакидашњи тренинг. Такмичари  су пливали у леденом Шодрошу. Док су вејале крупне пахуље као паперје, наши најхрабрији такмичари су се по снегу упутили на обалу Шодроша и запливали. Један од старијих и искуснијих такмичара, Јован Ћурчин, имао је прилику и ранијих година да плива. Показао је деци својим примером како то да ураде.
Неки  сматрају да је овај тренинг екстреман, али за овим тренингом постоје јаки разлози. Наиме,  када дођу хладни дани кајакаши углавним тренирају у сали. Ретки су изласци на воду у зимском периоду и врло су ризични.Зато на воду излазе само они који су за то спремни, за које тренер верује да се неће преврнути. Ипак, по речима искусног тренера Мирослава Томића, превртање је увек могуће. Зато кајакаши морају за то бити и припремљени. Морају знати како да одреагују када им се деси превртање по  хладном времену. Један од начина припреме јесте и пливање у хладној води. Када спортиста то искуси знаће шта га очекује када се преврне и неће га ухватити паника. Зато је боље када први пут то искуство доживи у контролисаним условима. Пливање је наравно организовано на добровољној бази. Само такмичари који то желе учествују у овом тренингу.
Овај тренинг ће за сваког такмичара бити незабораван, изузетан и што је најважније једно снажно животно искуство.
Захваљујући нашем члану Мирку Стеванову тренинг је овековечен фотографијама. Јовану Ћурчину се захваљујемо јер је својим присуством и учешћем у овом тренингу охрабрио наше млађе такмичаре.
Сви учесници овог тренинга имају јаке утиске и жељу да понове ово искуство, ако не раније онда следеће зиме.