МАЈСКИ КАЈАКАШКИ КУП НОВОГ САДА

У суботу 04.05.2019. године на Шодрошу је одржан традиционални Мајски кајакашки куп Новог Сада. Такмичење је међународног карактера. Угостили смо 20 клубова из земље и иностранства. Одржане су и квалификационе трке у пионирској и кадетској категорији због великог броја пријављених такмичара. Трке су биле изутетно занимљиве, нарочито у кадетској и јуниорској категорији  у којој је и била најјача конкуренција. Проглашени су и екипни победници у свакој категорији. У пионирској категорији пехар је освојио клуб БСК из Борче, у кадетској категорији кајак клуб Таркет  из Бачке Паланке. У јуниорској конкуренцији најбољи екипно су били кајакаши Наутичког клуба из Београда. У сениорској конкуренцији пехар за екипни пласман освојили су Тисин цвет Сента. За Тисин цвет веслала је и репрезентативка Србије Ева Барта.
Такмичари кајак кану клуба "Лиман" имали су одличне пласмане. У кадетској конкуренцији прво место је освојио Петовић Михајло. Христина Петовић је у пиониркама на 200 м освојила 6. место у финалној трци и 2. место у МК1 на 1200 м. Делић Миљан је у конкуренцији МК1 дечаци до 12 година освојио 3. место, а Марко Цвијановић у МК1 дечаци до 11 година 2. место. Лука Цвијановић је био четврти у трци МК1 дечаци до 10 година. Орловић Душан је освојио четврто место у трци сениора на 2000м. Марија Петовић је у трци сениорки на 200м била четврта , а у трци сениорки на 2000м  освојила је друго место.
Услови за такмичење су били одлични. Леп пролећни дан и мноштво кајака који се шарене у трави били су заиста леп призор. Захваљујући господину Михаилу Богдановићу имамо и предивне фотографије које о томе могу да посведоче.