МАЈСКИ КАЈАКАШКИ КУП НОВОГ САДА

 У суботу 08.05.2021. године на обали Шодроша одржан је мајски кајакашки куп у организацији Кајак кану клуба "Лиман". Време и водостај су нас послужили, тако да није било никаквих сметњи да се трке одрже у најбољем реду. Прво смо одржали 14 квалификационих трека јер је број пријављених такмичара био велик. Учествовало је 20 клубова и укупно 300 такмичара.
Такмичење се одржало у конкуренцији пионира, кадета, јуниора и сениора. Подељени су и пехари за првопласирану екипу у свакој категорији. У категорији сениора пехар је отишао у "Зорку " Шабац, кајак клуб "Таркет " имао је најбољи екипни пласман у јуниорима и у кадетској конкуренцији. Пехар за најбољи екипни пласман у Пионирима остао је у рукама организатора. кајаккаши "Лимана" били су најбољи у овој категорији. Такмичари "Лимана" у овој категорији су освојили чак осам медаља. Нађа Боришев, наша најмлађа такмичарка, освојила је златну медаљу победивши убедљиво своје ривалке. Данило Пилић је освојио такође златну медаљу у конкуренцији дечака до 9 година. Матеја Вучић је у комкуренцији до 10 година освојио сребрну медаљу. Лука Цвијановић је освојио сребро у категорији до 12 година. У трци са Луком  такмичила су се још три тамичара "Лимана". Никола Танасковић освојио је девето место, Ђорђе Пилић десето место и Огњен Самарџић једанаесто место. Мила Поповић се такмичила у трци девојчица до 12 година и заузела 6 место.  Ове трке мини кајакаша одржале су се на стази од 1000м. Марко Цвијановић је у пионирима К 200м и К1 1000м освојио прво место. У двоседу са Миљаном Делићем освојио је прво место. Игор Лопандић није прошао квалификације јер јеконкуренција јака, а он је почетник, али упорним радом стићи ће своје ривале.
У категорији кадета представљала нас је Христина Петовић која је у трци на 200м  заузела  седму позицију, а у трци К1 1000м била је пета. 
У категорији јуниора Михајло Петовић је на 200м био осми, али у трви на 1500м је освојио сребрну медаљу. То је била меморијална трка Срђан Јовановић. 
У сениорској конкуренцији К2 Радонић, Халаи освојили су пето место и К4 Радонић, Халаи, Петовић, Орловић четврто место.
Предстоје напорни тренинзи и припреме за Пионирску лигу.