ХРИСТИНА, НАСЛЕДНИЦА МИЛИЦЕ СТАРОВИЋ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Након последњег такмичења у сезони можемо бити више него задовољни и поносни на своје такмичаре.
Такмичење на кајакашким ергометрима, одржано у фебруару, донело је нашим такмичарима две медаље. Анђело Џомбета био је трећи у сениорима на 1000 метара, док је пионирка Ана Мирков била прва на 200 метара. Уследило је мноштво такмичења, регата у Бездану, Борчи, Мајски кајакашки куп, Ђурђевданска регата где су наши такмичари учествовали. Нарочито су се истакли наши млађи пионири. Да се исплати редован тренинг и труд посведочили су и резултати Живковић Гаврила. Регата у Вишњићеву донела му је прву медаљу, бронзану. До краја сезоне није било регате на којој се није домогао медаље, наочито оне златне, у једноседу или у двоседу са Михајлом Петовићем. Њих двојица су се и на Првенству Војвоине и Првенству Србије лепо показали. Наиме на оба такмичења су били четврти у двоседу. 
Сениори су имали завидне резултате. На Европском првенству за јуниоре и млађе сениоре Анђело Џомбета је освојио четврто место у четвороседу на 1000 метара. 
Наравно ту је и наша најтрофејнија текмичарка Милица Старовић, која је направила прави подвиг ове године. Милица је на Европском првенству у Пловдиву освојила 4. место на 500 метара у једноседу, 6. место на 200 метара у једноседу и 4. место у четвороседу. Медаља јој је измакла, али на Светском првенству у Чешким Рачицама у једноседу на 200 метара освојила је бронзану медаљу. Велики успех за Милицу, поготово што је веслала три трке. У четвороседу је освојила седмо место, а у једноседу на 500 метара била је 6. на свету. 
Милица Старовић има и наследницу. Христина Петовић има само једанаест година, али зна шта жели и врло је посвећена кајаку. У клуб је дошла захваљујући Милици. Видевши Миличине резултате пожелела је да тренира кајак. Већ са девет година освојила је своје прве медаље, само неколико месеци након што је почела да тренира. Са десет година је освојила Првенство Војводине и Првенство Србије, и  2017. је постала Првакиња Србије и Војводине. Наиме, скоро да нема трке у којој није победила. Доминира у тркама и желимо јој да тако настави и у будуће, са истим жаром и енергијом.

Живковић Гаврило
Гаврило Живковић
Двосед који обећава
Христина Петовић






Милица Старовић
Христинина прва медаља
Христина Петовић